Född på 60-talet

Vi som är födda på 60, 70 och 80-talet. Vi är den sista generationen som spelade boll på gatan och landhockey med riktiga hockeyklubbor, den första som spelade dataspel. Och den sista som spelade in musik från radion på kassettband. Vi lärde oss och använda Nintendo, Super Nintendo och Game Boy. Vi hade inte mobiltelefoner och vi gillade att cykla runt i staden med tre stycken på samma cykel, eftersom mamma och pappa inte skulle köra oss. Vi hade inte 999 kanaler, plattskärm, DVD, Blu-ray, surroundljud, MP3, internet eller någon av Apples produkter. Dessutom så täljde vi spjut med vår Morakniv.

Vi snickrade kojor och klättrade i träd. Det fanns inget bygglov men vi älskade det.
Vi sprang barfota på varm asfalt och skrapa både tår och knä men inget vi grät över för vi hade roligt och inte tid att gå in. Vi byggde snökojor och åkte spark. Vi tiggde gummisnoddar av brevbäraren som kom på cykel. Vi hoppade rep, hage och twist. Man kunde allas telefonnummer i huvudet.

Vi smygringde på heta linjen och vi gnugga frigolit på surgubbens fönster och blev jagade. Vi pallade äpplen och päron, vi lekte kurragömma i skogen klättrade upp i fallfärdiga uthus där vi gjorde dem till våra. Ryska posten var en lek för hela kvarteret.
Vi lekte krig… tjejer som killar och vi försökte gräva oss ner till Kina i sandlådan.
Vi hade blåmärken och skrapsår och vi hade en jävla fet barndom!
Sätt denna på din status om du vill och om du är en produkt av 60,70,80 -talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s