Kreativa Skåne

Här presenteras tre ”event” som alla kanske skulle kunna klassificeras under begreppet ”kreativa Skåne”:  Sociala medier i professionella organisationerMalmö högskola; det riktiga  Kreativa Skåne på Tangopalatset i Malmö, samt Naturskyddsföreningens miljösamtal: Styrmedel för klimatomställningen, i Lund. Allt utspelade sig onsdagen den 19 november 2014:

Klockan 13 -14 höll Måns Svensson ett seminarium om forskningsprojektet: Sociala medier i professionella organisationerMalmö högskola
Måns Svensson, docent i rättssociologi och föreståndare för centrumbildningen Work, Technology and Social Change (WTS) vid Lunds universitet, Cybernormer, presenterade ett spännande forskningsprojekt som syftar till att, utifrån ett ”nyinstitutionellt perspektiv, öka kunskapen om sociala mediers inträde i professionella organisationer. Behovet av den här typen av kunskap är betydande för bland annat lednings- och maktstrukturer, professionella identiteter och arbetsmiljö.”

Inom projektet följdes organisationer i Landskrona, som en skola och socialtjänsten. Projektet är inte färdigt än, så jag kan inte hänvisa till någon mer information. Bytte några ord med Judit Pozna Meding under slutet av seminariet, då hon nämnde att hon hjälper skolor i Lund att hantera sociala medier. På väg till tåget kom vi in på, när jag nämnde att man på Polhemskolan har något som kallas #mikrorecension av böcker på: Sistatimmen och Polhemsboktips (se även taggade inlägg: #sistatimmen och #polhemsboktips). Ett kreativt sätt för lärare och elever att med hjälp av sociala mediet Instagram recensera och kommentera böcker.

Klockan 14 öppnade portarna till Kreativa SkåneTangopalatset i Malmö

Kreativa Skåne

Kreativa Skåne

Jag blev lite sen men fick höra Navid Modiri tala om ”inspiration, kreativitet och påhittighet”. Navid driver t ex taggen #alltärpåhittat, vilket så klart är sant, speciellt om man betraktar värden som en socialkonstruktionist (Navid fick mig att tänka på Mats Alvesson, som också menar att tomheten firar triumfer dessa tider, se en timme med MA här). Jag träffade Lina från Måndagsgruppen, Maria L från Indea, Per som medverkat i Tulltorpsånsprojektet (och som var med på vindkraftskursen i Hässleholm, #vindratt). Enklast är att återge pristagarna genom att hänvisa till vad som taggats med #KreativaSkane på Twitter. Här presenteras de som fick Region Skånes miljöpris. Eftermiddagen blev mycket trevlig. Tack Lina för att du tipsade om detta årliga evenemang!


Det var en säkert en mycket trevlig middag på kvällen, jag hastade dock till:

Naturskyddsföreningens miljösamtal: Styrmedel för klimatomställningen

Naturskyddsföreningen (2014) Klimatmaxa politiken - 100 styrmedelsförslag

Tomas Björnsson, hängiven cyklist och styrelsemedlem i Naturskyddsföreningen, berättade mellan kl 19-21 utifrån rapporten ”Klimatmaxa politiken – 100 styrmedelsförslag” om hundra styrmedel som skulle kunna användas för att minska de svenska växthusgasutsläppen. Tomas berättade inspirerande och strukturerat om dessa styrmedel och efteråt blev det en givande diskussion om hur en omställning skulle kunna gå till.

Efter det att den formella mötet var över nämnde jag för Tomas att jag varit på Kreativa Skåne, och att de där delat ut miljöpris till aktörer som gjort bra saker för miljön. Någonting som jag tror på, att uppmärksamma goda exempel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s